Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Üreten Engelliler Merkezi üyesi engelli çocuklar ve aileleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette engellilerin sorunlarını dinleyen Ekşi, çözüm önerilerini sıraladı.

Engelliler için ilçe meydanında yen bir merkez inşa etme sözü veren Ekşi, “Engellilerimiz özellikle kent meydanlarında, mahallelerinde, bulundukları yerlerde ürettikleri el sanatlarını satabilmeyi istiyor. Üreten Engelliler Merkezi’nin kapasitesinin yetersizliğinden yakınıyor. Toplumumuzun yüzde 10’u engelli. Biz bu engelleri sizlerle beraber aşacağız. Bizim ilçemiz bu konuda geride kaldı. Bunu hızla bir biçimde ileriye taşıyacak adımları beraber atacağız. Şehrin kalbi meydanlarda atar. Engellilerimiz o meydanların tabii öğesi olması lazım. Orada bir düzenleme yaparak engellilere ait bir kafe, satışı yapacakları bir merkezi onlara tahsis edeceğiz. Yerini bir inceleyeceğiz. Yakışan çağdaş modern bir merkez hayata geçireceğiz. Engellilere toplumu dışına itmeyeceğiz, onlarla beraber bütün kamusal alanlarımızı kendilerine tahsis edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 Kendisi için hazırlanan “Adil ve Yeşil Belediyecilik” yazılı pankartı gören Ekşi, “Çevrecinin daniskası benim. Hayatım doğa, ekoloji, ekosistemlerle ilgili mücadelelerle geçmiş. Çevre yoksa geleceğimiz yok. Sularımız yeşil alanlarımız bunları korumak boynumuzun borcu” diye konuştu.