Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi çocukluğunun Maltepe’sini anlattı. Tahta kılıçlarla sokaklarda koşturduğunu söyleyen Kadem Başkan, “Maltepe sevdamızı işle buluşturmak istiyoruz. Artık bu toprağın değerlerini bu toprağın insanlarına aktaralım istiyoruz” diyerek destek istedi.

 Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ve Maltepe Sosyal Hizmet Merkezi’ni ziyaret etti. Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ayser Soy ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Eda Kumaş ile bir araya gelen Kadem Ekşi, kurumun çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. 

 Maltepe için projelerini anlatan Kadem Ekşi, 31 Mart yerel seçimlerinde destek istedi. 

Botanik Park projesinin Maltepe’de çıtayı yükselteceğini söyleyen Kadem Ekşi, “Yeşil koridorlar, ekolojik koridorlar İstanbul için anlamlı. Bir ilçenin değer artış kazancı sadece bina yapmakla olmaz, orayı besleyecek bu tür alanlar çok kıymetli. Bugün Central Park’a gitseniz en pahalı yerler yeşil alana bakan dairelerdir. E-5 Kuzeyi’ndeki mahallelerimiz de bu anlamda daha şanslı. Yeşil kuşağın içerisinde yepyeni yaşam alanları ile onları buluşturduğumuzda bize dua edecekler” şeklinde konuştu. 

Kentsel dönüşüme öncelik vereceklerini vurgulayan Ekşi, Maltepe’de 15 bin binayı yerinde dönüştüreceklerini söyledi. 

“Tahta kılıçlarımız vardı, mahallelerde maç yapardık”

  Sohbet sırasında çocukluğunun Maltepe’sini anlatan Kadem Başkan, “Boştu buralar. Tahta kılıçlarımız vardı, mahallelerde futbol maçı yapardık. O zaman mahalleler küçük, herkes birbirini tanırdı. 70’li yıllardan bahsediyorum. Geçmişten gelen Maltepe sevdamızı işle buluşturmak istiyoruz. Artık bu toprağın değerlerini bu toprağın insanlarına aktaralım istiyoruz. Sonuçta sonsuz bir geleceğe doğru hepimiz yürüyeceğiz. Kalıcı bazı eserlere dokunmak güzel bir şey” ifadelerini kullandı.