Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapıların yıkılması ile verdiği mücadeleye tam gaz devam ediyor. Türkiye'nin cennet koylarını barındıran, birbirinden güzel beldelere yapılan kaçak yapılar, hız kesmeden yıkılıyor.

Özellikle, seneler boyunca CHP'nin yönetimi altında kalan birçok beldede sayısı oldukça fazla olan kaçak yapılar tespit edildi. Bunlardan sadece bir tanesi olan Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Akbük Mahallesi'nde idari yargı süreçleri sorunsuz bir şekilde tamamlanan 32 yapı ve iskelenin yıkım işlemlerine bugün başlanacaktı.

Yıkım faaliyetlerini başlatmak üzere Menteşe Belediyesi ekipleri, erken saatlerde iş makineleri ile birlikte bölgeye gitti. Yıkıma engel olmak isteyen çok sayıda mahalle sakini, hem kişisel araçları ile, hem de giriş yollarına oturarak mahalleye girişi engelledi. 

Bu eylemin üzerine bölgeye İl Jandarma Komutanlığı Komando Taburu'ndan 100 asker ile birlikte 50 jandarma sevk edildi. Ekipler, girişleri ve yıkımı önlemek için toplanan kişileri kalkanlarla geri iterek yolu açmaya çalıştı.

Nihayetinde ekipler başarı ile yolu açarak, inşaat makinelerinin mahalleye girmesini sağladı.