İçeriğinde yüksek oranda kuersetin içeren elma bu sayede antioksidanlı besinler arasında yer alır. İnce kabuklara sahip olan elma bol etli bir meyvedir. Hem sıvı içeren hem de lif bakımından zengindir. Bu da insan sağlığına birçok yönden fayda sağlamasını destekler. Yeşil, sarı ev kırmızı gibi çeşitleri vardır. Ayrıca A, D, E ve C vitaminleri barındırır. Elmanın kabukları da aynı faydalara sahiptir. Mevsim geçişlerinde artan üst solunum yolu hastalıkları ve toksin atmak için uzmanların önerdiği çaylardan biridir. Bu sayede adeta vücudu yeniler. 

ELMA KABUĞU ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

- Elma kabuğu çayı en sık görülen hazımsızlık ve kabızlık sorunlarına fayda sağlar.

- Besin atıkları nedeniyle artan bağırsak parazitlerinin birikmesini önler. Kilo kontrolünü sağlar. 

- Kan yapıcı hücrelerin sayısını artırır.

- Elma kabuğu çayı en çok üst solunum yolları hastalıklarıyla artan öksürüğü keser. Ayrıca boğazlarda biriken iltihabı balgam olarak atılmasını sağlar.

- Vücut içindeki sıvı oranını artırarak kan dolaşımını destekler bu da kalp ve damar hastalıklarının yaşanma riskini azaltır.

- kandaki insülin direncine doğal şeker sağlar. 

- Güçlü bir yağ yakıcıdır. Egzersiz ve sağlıklı beslenmeyle beraber ideal kiloya ulaşmayı hedefler.

- Düzenli tüketildiğinde ağız içinde besin atıklarının neden olduğu iltihaplanmayı önler. 

- Vücuttaki toksinlerin atmaya karaciğere yardımcı olur. Bu sayede ciltte kirli yağ birikimini önler. Cildin daha parlak sağlıklı görünümünü destekler.

ELMA KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bir adet kurutulmuş elmanın kabuklarının üzerine iki su bardağı su ekleyip içine bir çay kaşığı karanfil ve bir tarçın çubuğu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynadıktan sonra bir bardağa süzerek boşaltın içine 4 5 damla limon sıkıp tüketin. Günde bir bardak tüketilmesi yeterli olacaktır.