Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele, kira düzenlemesi, uzaktan eğitim süreci ve sokağa çıkma yasaklarının yılbaşında da uygulanması konusunda görüşmeler yapılacak.

KABİNE TOPLANTISI ANA GÜNDEM MADDELERİ

Kritik Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Toplantının ana gündem maddeleri kira düzenlemesi ile yeni tip koronavirüse karşı mücadele kapsamındaki tedbirler olacak.

Yılbaşı tatilini kapsayan 4 günün hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma yasağı ile bir araya getirilmesine ilişkin değerlendirme yapılacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM SÜRECİ GÖRÜŞÜLECEK

Yüz yüze eğitimin 4 Ocak 2021 tarihinde başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunulacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, halihazırda devam eden uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim süreciniyle alakalı ilerleyen dönemde izleyecekleri yol haritasını, kabine üyelerine açıklayacak. 

Vaka sayıları sebebiyle uzaktan eğitim sürecinin uzayıp uzamayacağı ve geçtiğimiz günlerde MEB Bakanı Selçuk tarafından yapılan "yarıyıl tatilinin daha erken bir tarihe çekilmesi" ile ilgili önerisi tartışılacak.

ESNAFA KİRA DÜZENLEMESİ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki açıklamalarında kiralarda düzenleme yapacaklarını duyurmuştu. Bu bağlamda, Covid-19 tedbirleri kapsamında dükkanını daha geç açıp daha erken kapatan ve halen faturalarını ödemek durumunda olan esnaflara kira giderleri ve faturalarıyla ilgili destek verilecek. Bu desteğin bir kısmı hibe olabilir, bir kısmı da kredi olarak verilebilir.