Bu akşam yapılacak Kabine toplantısında ramazan ayının geri kalanında ve bayramda hangi tedbirlerin uygulanacağına karar verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bu akşam Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

3 BAKAN İLK KEZ KATILACAK

Kabine toplantısına, yeni göreve atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş ilk kez katılacak.

ÖNCELİKLİ GÜNDEM KORONAVİRÜS

Toplantıda COVID-19'la mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, aşı tedariği, yerli aşı çalışmaları ve aşı takvimi konularının yanı sıra Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyon başta olmak üzere ülke gündemindeki detaylı konuların ele alınacağı öngörülüyor.

BAKAN KOCA SUNUM YAPACAK

İki haftalık süre yeni haftada doluyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda bir sunum gerçekleştirecek. Kısmi kapanma sürecinin bilgileri analiz edilecek. Tedbirlerin tabloya nasıl yansıdığına bakılacak. Nüfusa oranlı il vaka haritası üzerinde tekrardan değerlendirme yapılacak.

EK TEDBİR Mİ, TAM KAPANMA MI?

Bakan Koca, perşembe günü toplanan Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarını kabine üyeleri ile paylaşacak. Ramazan ayının geri kalanında ve bayramda tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA KISITLAMA GELECEK Mİ?

Çarşamba günü başlayacak olan Ramazan Bayramı arefesini de içine alan perşembe, cuma, cumartesi gününe denk gelen Ramazan Bayramı'ndaysa hareketliliğin en aza indirilmesi amacıyla Türkiye çapında bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı verilmesi bekleniyor.

Bu çerçevede 5 günlük bir kısıtlamada Kabine toplantısında gündemde olacak ve toplantının sonrasında alıncak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.