Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada özellikle İstanbul'da koronavirüs vaka oranının çok yüksek olduğunu vurgulamış, somut tedbirler alınması tavsiye kararını ileteceklerini aktarmıştı.

Gelen son bilgilere göre koronavirüste oldukça kritik bir döneme girilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kabineyi toplayacak. Bugünkü Kabine Toplantısı'nın ardından koronavirüs hususunda yeni tedbirler alınma ihtimali oldukça yüksek.

AĞIR HASTA SAYISINDA REKOR ARTIŞ

Bakan Koca, dün yaptığı açıklamada koronavirüs pozitif vaka oranının en yüksek seviyeye çıktığını söyledi. Hastanelerde ağır hasta olarak tedavi gören kişi sayısının 15 günde yüzde 55 oranında dev bir artış gösterdiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararlarının Cumhurbaşkanlığı'na iletildiğini açıkladı.

Bugün yeni tedbirler uygulamaya koyulabilir. Yeni tavsiye kararları bugünkü Kabine Toplantısı'nda değerlendirmeye alınacak. Kritik değerlendirmenin gerçekleşmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi toplayacak.

BÖYLE DEVAM EDERSE 2 AYDA 200 BİN KİŞİ HASTA OLACAK

Koronavirüs kış aylarının da etkisiyle kendini sert bir şekilde göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar kapalı alanlarda daha sık vakit geçirmeye başladıkça koronavirüsün bulaş riski 1-2 dakikaya kadar düşüyor.

Uzman isimlerin aktardığına göre virüs bu hızla yayılmaya devam ederse iki ay içinde en az 200 bin kişi koronavirüse yakalanacak. Koronavirüs sürecinde hayati öneme sahip olan maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra gece yasaklarının da uygulanması kabinenin gündeminde bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde bugün ek ya da yeni tedbirlerin değerlendirmeye alınması bekleniyor.