Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen tarafından yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinde Kabil Üniversitesi'ne bombalı ve silahlı bir saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 19 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yaşamını yitiren kişilerin çoğunun öğrenci olduğu ifade edildi. Öte yandan çatışmadan 22 kişi de yaralı olarak kurtuldu. Aryen tarafından yapılan diğer açıklama doğrultusunda saldırıyı gerçekleştiren 3 şahsın etkisiz hale getirildiği de öğrenildi.

Saldırganlar Kabil Üniversitesi'ni hedef aldı

Öğle saatlerinde gerçekleşen saldırı bir grup kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından düzenlendi. Bomba ve silahlarla Afganistan'ın en büyük üniversitesine saldıran saldırganlar, olayın ardından bölgeye intikal eden güvenlik güçleriyle çatışmaya başladı. Bu bağlamda 3 saldırgan, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

Saldırıyı kimse üstlenmedi

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, Kabil Üniversitesi civarında bulunan tüm yolların trafiğe kapalı hale getirildiğini, ayrıca üniversitede bulunan öğrencilerden çoğunu tahliye ettiklerini duyurdu. Üniversiteye düzenlenen saldırı henüz kimse tarafından üstlenilmedi. 

Aryen, üniversite etrafındaki tüm yolların trafiğe kapatıldığını ve öğrencilerin çoğunun tahliye edildiğini açıklamıştı.

Üniversitede bugün sınav ve kitap fuarı açılışı yapılacaktı

Gelen bilgilere göre bugün "Afganistan-İran Dostluk Kitap Fuarı" açılışı ve Kabil Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bir sınav yapılacaktı. Grup halinde gelen saldırganların da özellikle bu bölüme saldırdığı öne sürüldü.