Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın bulunduğu bölgede bir patlama meydana geldi.

AA muhabiri, Kabil Havaalanı bölgesinde bir patlama sesinin duyulduğunu bildirdi. Patlama ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da, "Biden Kabil'deki patlamayla ilgili bilgilendirildi" denildi. Reuters'e konuşan bir ABD'li yetkili ise "İlk belirlemelere göre patlamanın nedeni bir intihar saldırısı" dedi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

MSB, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur." açıklamasında bulundu.

İNGİLTERE'DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA!

İngiltere, vatandaşlarına "yüksek terör saldırısı tehdidi" nedeniyle Kabil Havalimanı'na seyahat etmemeleri uyarısında bulunmuştu. Saldırıdan saatler önce gelen bu açıklama dikkat çekti.

Ülkedeki durumun "değişken olmayı sürdürdüğü" belirtilen açıklamada, "Devam etmekte olan ve yüksek terör saldırısı tehdidi var. Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na gitmeyin. Havaalanı bölgesindeyseniz güvenli bir yere gidin ve yeni tavsiyeleri bekleyin" denildi.

"İnsanların Kabil Uluslararası Havalimanı'na giderken kötü muamele gördüğüne" dair iddialara da yer verilen açıklamada, karayoluyla seyahat etmenin "son derece tehlikeli" olduğu da belirtildi.