İnsanların sesini yükseltebildiği kadar yükselterek bu saldırıların bir an evvel durdurulması için elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen Kabaktepe, “21. yüzyıla girdiğimiz bu günlerde sadece bulunduğumuz yüzyılın değil insanlık tarihinin en büyük, insanın en güçlü bombaların altında yaşamak zorunda bırakıldığını, hayatlarına son verildiğini hep beraber şahit oluyoruz. Öldürülen 5 binin üzerinde insanın 2 bin 500’ünün çocuk olduğunu, bin 500’üne yakının kadın olduğunu öğrenince insanların sesini yükseltebildiği kadar yükselterek bu saldırıların bir an evvel durdurulması için elinden geleni yapması gerektiği duygusu harekete geçiyor” dedi.

Programa bütün İstanbulluları davet eden Kabaktepe, “Dünyada buna dönük çabaları görüyoruz. İstanbul’umuzda da bu saldırıların başladığı günden itibaren vatandaşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz tepkilerini ortaya koyuyorlar. Yine bu anlamda Cumartesi günü İstanbul’umuzda Atatürk Havalimanı Bahçesi’nde saat 15.00’da bu saldırıya karşı milletimizin, İstanbul’daki kardeşlerimizin dur diyeceği, seslerini gür çıkaracakları bir program düzenlenecek. Oraya da tüm İstanbullu hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Çünkü her birimiz hakikaten bu saldırının durdurulması noktasında gerekli çağrıyı yapabilmek için demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanmak zorundayız. Öldürülen gazetecilerin, yardım kuruluş elemanlarının, doktorların, kadınların ve çocukların artık insanın vicdanını sızlattığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

En az 1 milyon İstanbullunun Atatürk Havalimanı'nda buluşacağını belirten Kabaktepe, “Bir an evvel bu saldırıların durdurulması, küresel anlamda gücü ve etkisi olan ülkelerin bu saldırıyı, bu savaşı, bu vahşeti körükleyecek pozisyonda değil. Bu ateşi dindirecek bir an evvel ateşkes sağlanması noktasında adım atmasına dönük çok güçlü bir ses ve çağrı olacaktır. Onun için bütün İstanbullu hemşehrilerimizi tarihin önünde doğru şahitlik yaptığımızı göstermek için 2 bin 500 üzerinde ölen çocuğumuza yeni çocukların eklenmemesi için, insanlığın ölmediğini göstermek için en az 1 milyon İstanbullu olarak Atatürk Havalimanı'nda Cumartesi günü saat 15.00’da buluşacağız” şeklinde konuştu.