Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Görüyorsunuz, savunma sanayiinde her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz. Bir dönem toplu iğne üretemezken bugün kendi gemimizi, tankımızı, füzemizi, savaş uçağımızı imal eder hale geldik. KAAN'ın göğe süzülüşünü izlediniz değil mi? Her türlü ambargoya rağmen 5. nesil savaş uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Müzmin muhalifler kalorifer peteği diyerek başarıyı küçümsemeye çalıştı. KAAN dosta güven düşmana korku saldı. 2028'de KAAN'ı hava kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Gök vatanımızı artık KAAN ile koruyacağız. İHA'larımızın başarılarını artık cümle alem biliyor. Dünyanın 50'ye yakın ülkesinde TB2'ler, AKINCI'lar, AKSUNGUR'lar kullanılıyor. Bölücü terör örgütü mensupları için artık hiçbir şey güvenli değil. Sınırlarımızın 300-350 kilometre ötesinde teröristleri tespite ediyor, hiç ummadıkları anda etkisiz hale getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Devletimize kast etmenin, vatan evlatlarına saldırmanın bedelini, bu katil sürülerine misliyle ödetiyoruz. Donanmamızın amiral gemisi Anadolu'dan ardından daha büyük bir uçak gemisi yapmak için şu anda hazırlıklara başladık. Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar inşallah durmayacağız, yolumuza devam edeceğiz.

Erdoğan,"Biz Çankırı ile birlikte tüm Türkiye için canla başla çalışırken CHP'nin başını çektiği muhalefetin durumu ise içler acısı. Vizyon, proje, ufuk, eser, icraat desen zaten hak getire. Ziya Paşa'nın güzel bir beyiti var. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz hizmet ve eser bırakıyoruz" dedi.