El Cezire Arabia'da Othman Ay Farah'ın sorularını yanıtlayan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Gazze'de 44 gündür katliama ses çıkarmayan AB'nin ikiyüzlü tavrını bir kez daha ortaya koydu.

"AB, Hamas'ın 7 Ekim'de yaptıklarını savaş suçu olarak görüyor mu?" sorusuna tereddütsüz "Evet" cevabını veren Josep Borrell 7 Ekim'den bu yana en az 5 bin 500'ü çocuk ve 3 bin 500'ü kadın olmak üzere 13 bin kişinin şehit olduğu soykırımda İsrail'in yaptıklarını savaş suçu ilan edip etmeme konusunda "avukat" olmadığını söyledi.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde en az 5 bin 500'ü çocuk ve 3 bin 500'ü kadın olmak üzere 13 bin kişi öldürüldü.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.