AB İçişleri Bakanları, Paris'te bulunan Stade de France ve Bataclan Tiyatrosu'da 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların beşinci yıl dönümüne ilişkin düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Burada konuşma yapan AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson, son dönemlerde özellikle de Fransa'da artış gösteren İslamofobik davranışlara hitaben İsveç devletinin resmi haber ajanslarından TT'ye açıklama yaparak İslam'ın Avrupa için bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

 

Johansson: Fanatiklere müdahale edilmeli

Johansson, göçlerin ve İslam dininin Avrupa için herhangi bir tehdit oluşturmadığını, bu sebeple aşırı görüşlü fanatik vatandaşlara müdahalede bulunulması gerektiğinin altını çizdi. İslam'ın veya dinlerin bir tehdit olmadığını, ancak teröristlerin tehdit olduğunu vurgulayan Johansson, İslamcı maskeli aşırıcılar ve aşırı sağcılara karşı mücadele edilmesinin de gerekli olduğunu vurguladı.

 

"AB, imamlara eğitim verme yetkisine sahip değil"

Batı değerlerinin imamlara eğitim verme anlayışını da eleştiren Johansson, dini anlamdaki liderlere eğitim vermenin AB yetkileri arasında yer aldığını düşünmediğinin altını çizdi.