3 Kasım 2020 ABD Başkanlık Seçimleri'nde kazanan taraf Demokrat aday Joe Biden oldu. Yeni ABD Başkanı Joe Biden bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Delaware'de basın mensuplarının sorularına yanıt veren Joe Biden, buradaki açıklamalarında Donald Trump'ın yenilgiyi hazmedemeyişinin utanç verici olduğunu dile getirdi.

Biden: Bunun Trump'a bir faydası yok

Biden, Demokratların zaferini kabul etmeyen Trump yönetiminin, ABD'deki dinamikleri değiştirmeyeceğini vurguadı. Beyaz Saray'a olan transferler sürecini oldukça tutarlı olarak yürüttüklerini belirten Biden, rakibi Donald Trump'ın seçim sonuçlarını ve yenilgiyi kabullenmemesine ilişkin olarak, "Bu durum utanç verici." ifadelerini kullandı.

Joe Biden, Donald Trump'ın bu tavırlarının geride bırakacağı mirasa hiçbir faydası dokunmayacağının da altını çizdi. Muhabirlerin, "Trump'a bir mesaj gönderiyor musunuz?" sorusuna ise Trump ile konuşmak için sabırsızlandığını söyleyerek yanıt verdi. 

Amerika eski saygın yerine geri gelecek

Geçiş planlarının önüne hiçbir şeyin barikat çekemeyeceğinin altını çizen Biden, Amerika'nın geri gelerek tekrar oyuna dahil olduğunu söyledi. Artık yalnızca 'Amerika' olmadıklarını; Fransa, Kanada, Birleşik Krallık (UK), Almanya ve İrlanda gibi ülkelerin de liderleri ile konuştuğunu, hepsinin övgü dolu, enerjik bir şekile heyecanla beklediklerini vurguladı. Biden, Amerika'yı önceki saygın konumuna geri taşıyacaklarını söyledi.