ABD Başkanı Donald Trump ve Demokratların başkan adayı Joe Biden sık sık siyaset kürsüsünde tartışarak aralarındaki rekabeti kızıştırıyor. 3 Kasım tarihinde Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları sandığa gitmeye hazırlanırken iki rakip, seçilmek için ellerinden gelenin en iyisi yapmaya hazırlanıyor.

Bu bağlamda Donald Trump'ın en büyük rakibi olarak görülen Joe Biden'ın hayatı da merak konusu oluyor. Peki, Demokrat aday Joe Biden kimdir, nereli, kaç yaşında? Haberimizde Joe Biden hakkında merak ettiğiniz detayları öğrenebilirsiniz...

JOE BİDEN KİMDİR, NEREDE DOĞDU?

Eski Amerika Birleşik Devletleri'nin 47. başkan yardımcısı Joe Biden, 20 Kasım 1942 yılında Pensilvanya eyaletinde doğdu. Tam adı Joseph Robinette Biden Jr.'dır. ABD'nin 47. başkan yardımcısı olmadan önce 3 Ocak 1973 tarihinden beri ABD Senatosu'nda Delaware eyaletinin temsilcisiydi. 

Seçimlerde başarısız olunca adaylıktan çekildi

Biden 2008 yılında gerçekleştirilen ABD başkanlık seçimlerinde Demokratik Parti'den aday olan Biden, Iowa ön seçimlerinde başarısız olması hasebiyle adaylıktan çekildi. 

Obama'nın yanında başkan yardımcısı olarak göreve getirildi

23 Ağustos 2008'de aynı partinin başkan adayı Barack Obama, Biden'ı başkan yardımcılığına aday gösterdi. Demokratik Parti, 4 Kasım 2008 seçimlerini kazandı ve Biden, 20 Ocak 2009'ta dönemin başkanı olarak seçilen Obama'nın yanında başkan yardımcısı olarak göreve başladı.

JOE BİDEN'IN EĞİTİMİ

Biden, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini, 1953 yılında taşındığı Claymont'da tamamladı. Liseden 1961 yılında mezun olan Biden, 1965 yılında Delware Ünivesitesi'nden siyaset bilimi bölümünden mezun oldu. Ardından Syracuse Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. 1969 yılında fakülteden bir avukat olarak çıktı.

 

JOE BİDEN'IN ÖZEL HAYATI

27 Ağustos 1966 tarihinde Neilla Hunter ile evlenen Joe Biden, 1972 yılında eşinin vefatıyla sarsıldı. Hunter'dan Beau, Hunter ve Naomi adlarında 3 çocuğu oldu. Yıl 1977 yılında Jill Jacobs ile dünya evine girdi. Bu evliliğinden ise Ashley adında bir kızı oldu. 

2015 yılında oğlu Bedau, beyin kanserinden yaşamını yitirdi.