Pazar günü Suzuka Pisti'nde düzenlenen Japonya Grand Prix'sindeki yarışın başlamasından saniyeler sonra Alex Albon'la şiddetli bir kaza yapan Daniel Ricciardo'nun aracı yarış dışı kaldı.

Yarışa 11. sırada başlayan Ricciardo, iyi bir başlangıç yaptıktan sonra birinci virajı dönerken Williams'ın pilotu Albon'un önünde seyrediyordu.

Ancak Albon ikinci virajda içeriye doğru daldı ve Ricciardo'nun RB aracının tekerleği Williams'ın aracına çarparak onu pist dışına itti.

Ardından her iki araç da hızla lastik bariyerine çarptı ve b'daki yarış kontrolü, yarışı durdurmak için hızlı bir şekilde kırmızı bayrak gösterdi.

Ricciardo ve Albon araçtan yardım almadan çıkmayı başarırken, her iki sürücünün de durumunun "iyi" olduğu bildirildi.

34 yaşındaki Ricciardo, takım arkadaşı Yuki Tsunoda'nın Red Bull'un kardeş takımında gösterdiği etkileyici performans nedeniyle zaten bu sezon baskı altında.

Yedek pilot Liam Lawson hazırda beklerken, son raporlara göre Ricciardo'nun performansını artırması için sadece birkaç yarış var ve takımdaki yerini koruyup koruyamayacağı hâlâ belirsiz.

Avustralya'daki son yarışta Albon'un kaza yapması, Logan Sargeant'ın Melbourne'daki yarışta yer alamamasına neden olmuştu.

Sezonun bir sonraki yarışı iki hafta sonra Çin'de gerçekleştirileceğinden Japonya'da bir başka hasarlı şasiyle daha karşı karşıya kalan Williams hayal kırıklığına uğrayacak.

Çıkışta ilk 10'da yer alan sürücüler arkalarındaki kazadan hasar almazken Max Verstappen ilk sırada başladığı yarışta Sergio Perez'e geçilmeyerek liderliğini korumayı başardı.