Geçtiğimiz gün AK Parti Genel Merkezi'nde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılım gösterdi.

Burada İzmir'deki depremle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir depreminde evini kaybeden depremzedeler için konutlar inşa edileceğini ifade etti. Peki İzmir'deki konutların inşasına ne zaman başlanacak? İzmir konutları inşası ne zaman bitecek? İşte Başkan Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları...

İzmir konutları inşası ne zaman başlıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evsiz kalan depremzedeler için konutlar inşa edileceğini daha önceden duyurmuştu. Başkan Erdoğan'ın son açıklamasına göre bu konutların inşaasına bir ay içinde başlanacak.

Başkan Erdoğan, depremden sonraki kriz anında arama-kurtarma çalışmalarının derhal gerçekleştirildiğini, depremden sonra enkazların kaldırıldığını, hasar tespiti yapıldığını, vatandaşlara sağlık hizmeti verildiğini; ayrıca gıda ve barınma desteği sağlandığını ifade etti. Başkan Erdoğan, İzmir depreminde yara alan her vatandaşın ihtiyaçlarının eksiksiz olarak karşılandığını duyurdu.

İzmir konutları ne zaman bitecek, ne zaman teslim edilecek?

Başkan Erdoğan, deprem konutlarının inşasının bir ay içinde başlayacağını ve bu konutların 2021 yılı sona ermeden ihtiyaç sahiplerine teslim edileceğini vurguladı. İzmir depreminin meydana geldiği yerin sulak bir bölge olduğunu hatırlatan Erdoğağn, Tarım Orman Hayvancılığa ait bir yerin rezerv alan olarak bu konutlar için ayrıldığını söyledi.

Erdoğan, 1 milyon 400 bin metrekarelik alanın İzmir deprem konutları için ayrıldığını söyledi. Başkan Erdoğan son olarak inşaata Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlayacağını ve zeminle ilgili incelemeler yapıldığını da bildirdi.