İzmir'deki Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde 17 bina yıkılarak enkaz yığınları haline gelmiş, bu enkazlar tam 114 kişinin mezarı olmuştu. Bu bağlamda harekete geçen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili bir soruşturma başlattı. Bayraklı ilçesindeki yaralanmalara ve ölümlere sebep olan enkaz binalarla ilgili yapılan soruşturmada 4 fenni mesul, 3 müteahhit, 1 yapı market sahibi ve 1 market sahibi olacak şekilde 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenilmişti. 

Yargı karşısında hesap verecekler

Bahsi geçen 9 şüphelinin emniyetteki sorgu işlemleri tamamlandı. İzmir depremiyle ilgili emniyette işlemleri tamamlanan 9 şüpheli, yargı karşısında hesap vermek üzere adli makamlara sevk edildi.

İzmir depreminde 9 kişi gözaltına alındı

Soruşturma bağlamında 9 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler, Rıza Bey Apartmanı müteahhidi H.H.Ö., Doğanlar Apartmanı müteahhidi Ç.D., Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A., Emrah Apartmanı fenni mesulü T.A., Cumhuriyet Sitesi B ve C Bloklarının fenni mesulü E.İ., Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki market sahibi R.Y., Yılmaz Erbek Apartmanı fenni mesulü N.B., market yapı sahibi M.Y. ve fenni mesul O.A. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.