Türkiye son dönemlerde gündeme oturan sahte alkol kaynaklı ölümlerle sarsılıyor. Sahte içki içmekten ötürü zehirlenerek hastaneye başvuran kişi sayısıyla birlikte, sahte alkolden yaşamını yitiren kişi sayısı da artış gösteriyor. Önce Kırıkkale'de başlayan sahte alkol paniği daha sonra İstanbul, İzmir gibi illere de sıçradı.

İZMİR'DE BİR KİŞİ DAHA SAHTE İÇKİDEN ÖLDÜ

Yeni bir ölüm haberi ise İzmir'den geldi. Sahte içkiden zehirlenmesi sebebiyle özel bir hastaneye gelen 49 yaşındaki Harun Reşit Çakır, 5 gün boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Çakır'ın bugün yaşam savaşını kaybettiği öğrenildi. 

İzmir'de ölen kişi sayısı 27'ye kadar yükseldi

Çakır'ın cansız bedeni, İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Son ölümle birlikte İzmir ilinde sahte alkol kaynaklı ölüm sayısı 27 olarak kaydedildi.

 

Sahte alkol neden bu kadar tercih ediliyor?

Vatandaşlar son dönemlerde sahte olarak imal edilen alkole yöneliyor. Alkol fiyatlarının artış göstermesiyle çareyi sahte alkolde bulan vatandaşlar, düşük maliyetle satın alabildikleri içkiden ötürü hayatını kaybediyor. Sahte alkol ucuz fiyatı sebebiyle tercih ediliyor, ancak içinde bulunan metil alkol; vatandaşları ölümcül olarak zehirliyor.

Metil alkolün tespiti çok zor, bir çay kaşığı bile zehirler

Doç. Dr. Yavuz Furuncuoğlu, sahte alkolün içinde bulunan metil alkolün tespit edilmesinin çok zor olduğunu, bu alkolden alınacak bir çay kaşığının bile insanda ciddi zehirlenmeye yol açtığını belirtti. 

Alkol zehirlenmesinin belirtileri nelerdir?

Son dönemlerde alkol zehirlenmesi sebebiyle hastaneye başvuran vatandaşlarda çıkan belirtiler şu şekilde listelenebilir; Çift görme, bulanık görme, karın ağrısı, kusma, tansiyon düşmesi, nabız yavaşlaması, nefes darlığı, baş dönmesi...