İzmir Seferihisar ilçesindeki 6.9 şiddetindeki deprem sebebiyle pek çok vatandaşın evi enkaz yığınlarına döndü. Bu sebepten ötürü kiralık evlere yönelen vatandaşlar, fırsatçıların yaptığı yüzde 100 oranındaki zamfiyatlarla karşılaştı. Daha önceden fiyatları daha düşük olan kiralık evlerin deprem sonrasında fiyatlarının iki, üç katına kadar yükseldiğini belirten vatandaşlar bu duruma isyan etti.

İzmir'de ev sahipleri fırsatçılık yapıyor

Evi depremde çok ağır hasar alan İzmirli vatandaşlardan Uğur Postallı, geçen haftaya kıyasla ev fiyatlarında yüzde 50 oranında bir artış olduğunu söyleyerek, önceden bin 200 TL ücret istenen kiralık evlere şimdi 2 bin ila 2 bin 500 civarında kira bedeli istediklerini belirtti. Postallı, ev sahiplerini insaflı davranmaya davet etti.

Bu zamlı fiyatlarla ev kiralamak mümkün değil

Bir başka vatandaş Ramazan Çavık, bir arkadaşının Atatürk Mahallesi'nde 3 bin TL kiralama bedeliyle ev tuttuğunu, başka bir arkadaşının ise aynı mahalleden 2 bin 400 TL'ye ev kiraladığını, kendisinin de evinin ağır hasarlı olduğunu ve henüz ev tutamadığını söyledi. Bu fiyatlarla ev kiralamasının imkansız olduğunu vurgulayan Çavık, "Çaresizim." dedi.

Ev sahiplerinin yaptıkları sadece fırsatçılık

Barbaros Tore adlı bir vatandaş ise evlerinin ağır hasarlı olması sebebiyle yıkılmasına karar verildiği ve henüz içinden eşyalarını alamadıklarını belirtti. Kiralık ev tutamadığını da vurgulayan Tore, Atatürk Mahallesi'nde bulunan Evka 4'te komşularının bin TL'lik evi bin 900 TL'ye kiraladığını ifade ederek, "Bu fırsatçılıktan başka bir şey değil." dedi.