İzmir'de dev bir FETÖ operasyonu gerçekleşti. Gelen bilgilere göre, FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne ait olan hücre evlerine bir operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyon kapsamında, FETÖ'nün Türkiye İmamı M.Ö'nün damadı M.B'nin de yakalandığı tespit edildi. Ekipler, M.B. de dahil toplamda 66 kişiyi yakalayıp gözaltına aldı.

GAYBUBAT EVLERİNDE ÖRGÜTSEL FAALİYET

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY'ye yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında, faaliyetlerini devam ettiren örgüt üyelerinin yakalanmaması adına sürekli olarak tedbir uyguladıkları, örgüt tarafından verilen talimata göre sık olarak ev değiştirip temiz olarak isimlendirdikleri, örgüt kaydı olmayan kişiler adına kiralanan ve yakın akrabalarından bile gizledikleri 'Gaybubat Evi' olarak isimlendirdikleri hücre evlerinde barınarak güncel ve örgütsel faaliyetleri bu evlerde sürdürdükleri belirlendi.

66 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Aralarında sözde Türkiye İmamı M.Ö.'nün damadı M.B. ve Karşıyaka ve Hatay il imamlarıyla TSK ve Emniyet içindeki mahrem imamları, büyük bölge talebe mesulleri, eğitim danışmanları, mütevelliler, büyük-küçük bölgeciler ve son olarak ihraç TSK ve Emniyet üyelerinin de yer aldığı şüphelilere yönelik olarak yakalama kararı çıkarıldı.

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, koordineli olarak başlattığı operasyon kapsamında pek çok ilde 66 kişiyi gözaltına aldı.

Adreslerde arama yapıldı

Ekiplerin adreslerde yaptıkları aramalar sonucunda 16 bin 600 dolar, 11 sate kimlik, 90 bin TL, 3 bin 700 euro, 9 adet ata altınla beraber dijital materyaller bulundu.