Geçtiğimiz günlerde merkez üssü İzmir Seferihisar olan 6.6 şiddetindeki depremin ardından pek çok bina yıkılarak dev harabelere döndü. Enkaz altında 79 kişi can verdi. Hali hazırda 291 kişinin hastanede tedavi görmeye devam ettiği bildirildi. İzmir'deki acı haber tüm Türkiye'yi yasa boğarken, bazı fırsatçılar böyle bir felaketi dahi fırsat bilmekten geri kalmadı. Gelen bilgilere göre bazı ev sahipleri, kiralık evlerindeki kira fiyatlarında artış yaptı. İzmir'deki fırsatçılar, kiralık ev fiyatlarına zam yapmaya başladı.

İzmir'de kiralık ev fiyatlarına zam!

Depremin ardından yıkılan binalar olması sebebiyle kiralık evlere olan talep de artış gösterdi. Ancak tüm Türkiye, İzmir'in acısına ortak olmak için her türlü yardıma hazırken bazı fırsatçılar, insanların acılarına tuz bastı.

Depremin ardından kiralık ev fiyatlarına zam yapıldı. Emlakçılar, vatandaşlara fahiş fiyattan ev satmaya çalıştı. Söz konusu kiralık evlerin fiyatının artması, kamuoyunun da dikkatini çekti. Fiyat artışlarına büyük tepki geldi.

Bornova'da kiralık ev fiyatını arttırdılar!

Sosyal medyada yayılan görüntüler, fırsatçıların böylesine acı bir durumu bile nasıl çekinmeden değerlendirmeye çalıştığını gözler önüne sermiş oldu. İnternete koyulan bir ilanda, İzmir, Bornova Atatürk Mahallesi'nde bulunan kiralık bir evin fiyatı depremden önce 2.100 TL iken, depremin ardından kiralık evin fiyatının 2.650 TL'ye kadar yükseldiği görüldü.