İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i de devre dışı bırakan Özel, partisinin büyükşehir belediye başkan adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı açıkladı. CHP Genel Merkezi'nin ilçe belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde izlediği yol kentte büyük tepkiye neden oldu.

Başta Karaburun olmak üzere Güzelbahçe, Çiğli, Bayraklı, Karşıyaka ve Çeşme ilçelerinde günlerce 'ithal aday istemiyoruz' eylemleri düzenlendi. Genel Merkez, daha sonra Çiğli ve Karaburun adaylarını değiştirse de tepkiler dinmedi. Benzer sıkıntılar belediye meclis üyesi belirleme sürecinde de yaşandı.

CHP Genel Merkezi'nin aday belirleme sürecinde yaptığı hatalar parti tabanında büyük rahatsızlık yarattı. Parti tabanındaki küskünlük, yapılan anketlere de yansıdı. Seçimlere sayılı gün kala çok sayıda seçmenin halen daha kararsızlığını koruduğu, daha önceki seçimlerde CHP'ye oy veren önemli sayıda bir seçmen kitlesinin de sandığa gitmeme eğiliminde olduğu ortaya çıktı.

KAN KAYBEDİYOR

CHP'deki küskünlere, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın seçim çalışmaları sırasında ortaya koyduğu performans da eklenince CHP İzmir'de kan kaybetmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalına konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de AK Parti İle CHP arasındaki makasın giderek kapandığını belirtip, 'kaygılıyım' demişti.

CHP Büyükşehir Adayı Cemil Tugay da son günlerde aradaki farkın azaldığını yaptığı açıklamalarla kabul etti.

10 GÜN ARAYLA İKİNCİ KEZ İZMİR'E GELİYOR

İzmir'de AK Parti ile aralarındaki farkın her geçen gün azalması, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i de panikletti. 12-13 Mart tarihlerinde 2 gün boyunca ilçe ilçe dolaşıp seçmenden partisinin Büyükşehir Adayı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkan adayları için oy isteyen Özel bugün (Cuma) ve Pazar günü (24 Mart) İzmir'de halk buluşmaları yapacak.