İzmir Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul dahil çevre illerden de hissedildi. Depremin uzun sürdüğü belirtiliyor.

İzmir'de 6.6 Şiddetinde deprem

AFAD, saat 14.51'de merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıkladı. 

​Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.8 olarak duyurdu. 

 

​16,5 kilometre derinlikle meydana gelen ve İstanbul dahil çevre illerde de hissedilen deprem paniğe neden oldu. Depremin 15 saniye sürdüğü belirtildi. 

 

'Can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok'


​İstanbul Valisi Yerlikaya, ''İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir'' dedi.

İzmir Valisi Köşger yaptığı açıklamada, "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız" açıklaması yaptı. 

Bazı sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bazı binaların hasar aldığı ve yıkıldığı görüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe, NTV'ye açıklamalarda bulundu yaptığı açıklama, "Buca ve Bayraklı'da bazı binaların yıkıldığı ihbarını aldık" dedi.

​Bornova Belediye Başkanı İduğ'un yaptığı açıklamada, "Bayraklı tarafında yıkık bina sayısı fazla. 4 katlı binanın yıkıldığını biliyoruz. Yıkılan bina için sahaya çıkıyoruz. Bornova'nın merkezinde sıkıntı yok" diye konuştu.