İzmir'deki Seferihisar merkezli 6.9 şiddetindeki depremin ardından pek çok bina enkaz yığınları haline gelerek 115 kişiye mezar oldu. Bu bağlamda yapılan hasar tespit çalışmalarına göre hasarlı, yıkılmaya müsait ve tehlike arz eden binaların tespit edildiği öğrenildi. Özellikle İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçeleri ağırlıklı olacak şekilde toplamda 107 binin üzerinde binanın hasar tespiti yapıldı.

İzmir'de ağır hasarlı bina sayısı 414

Toplamda 107 binden fazla binada hasar tespit çalışmaları yapıldığını ifade eden Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Afet Koordinasyon Dairesi İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Utku Kadıoğlu'nun aktardıklarına göre, İzmir'de ağır hasarlı olarak kayıtlara geçen bina sayısının 414 olduğu öğrenildi. 

Acil yıkılacak bina sayısı 32

Kadıoğlu açıklamasının devamında ağır hasarlı binaların yanı sıra acil yıkılacak binalar olduğunu da belirtti. Kadıoğlu, tespit çalışmalarının ardından 32 binanın acil olarak yıkılacak binalar konumunda bulunduğunu söyledi.

Orta hasarlı binalarda oturmaya devam edilecek mi?

Kadıoğlu, ağır hasarlı binaların yıkımının söz konusu olduğunu belirtti. Az hasarlı veya hasarsız binalarda ikamet eden vatandaşların binalarında bulunmaya devam edebileceğini vurgulayan Kadıoğlu, orta hasarlı binaların da depremde risk teşkil ettiğini, ancak bu binalara güçlendirme yapıldığı takdirde vatandaşların orada ikamet etmeye devam edebileceklerini aktardı.