İzmir'de 6.6 şiddetinde meydana gelen deprem, İstanbul, Denizli gibi illerde de yoğun olarak hissedildi. İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde 6 binanın yıkıldığı öğrenildi. Enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak için ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Gelen son bilgilere göre 4 kişi enkazdan canlı olarak çıkarıldı. 

İzmir depreminde ölü sayısı kaç?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir depreminden sonraki süreçle ilgili bilgi verdi. Bakan Koca 38 ambulansın, 2 helikopterin ve 35 UMKE ekibinin olay yerinde olduğu bilgisini aktardı.

Gelen bilgilere göre İzmir depreminde biri boğularak yaşamını yitiren 6 vatandaş olduğu, 257 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

İzmir Seferihisar'da depremden sonra deniz taştı

Depreme ilişkin görüntüler vatandaşların cep telefonu kameraları tarafından kayıt altına alındı. Şiddetli deprem sebebiyle İzmir Seferihisar'da deniz taştı, sokaklar sular altında kaldı. İşte o anlar...

Bakan Murat Kurum: Tüm ekipler seferber oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak için çalışmalar başlatıldı. İlgili ekipler vatandaşları sıkıştıkları yerden kurtarmak için seferber oldu. Kurum, binalarda da kurtarma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.