İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir'deki Seferihisar ilçesindeki 6.9 şiddetindeki depremde çöken binaların sorumlularıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında 9 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında müteahhitler de yer aldı. Söz konusu şüphelilerin adliyedeki işlemlerinin tamamlandığı öğrenildi. Bu bağlamda 4 fenni sorumlu, 3 müteahhit, 1 market sahibi ve 1 yapı market sahibi olacak şekilde toplamda 9 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir enkaz sorumluları tutuklandı

İzmir depreminde en ağır darbeyi Rıza Bey Apartmanı, Doğanlar Apartmanı, Karagöl Apartmanı, Barış Sitesi, Emrah Apartmanı, Yalçın Apartmanı ve Yılmaz Erbek Apartmanı almıştı. 

Buna göre dün gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen kişiler şu şekildeydi; Cumhuriyet Sitesi B ve C bloklarının fenni mesulü E.İ., Yağcıoğlu Apartmanı'nın müteahhidi Ş.A, Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki market sahibi R.Y., fenni mesul O.A., Yılmaz Erbek Apartmanı fenni mesulü N.B., market yapı sahibi M.Y., Doğanlar Apartmanı müteahhidi Ç.D., Emrah Apartmanı fenni mesulü T.A. ve Rızabey Apartmanı'nın müteahhidi H.H.Ö.

9 şüpheliden 7'si tutuklandı. Tutuklananlar, O.A, Ş.A, M.Y, T.A, N.B, H.H.Ö ve Ç.D. olarak sıralandı.