Geçtiğimiz günlerde meydana gelen İzmir, Seferihisar depreminden sonra bölgede 17 bina yerle bir oldu. Enkaz yığınlarının arasından kimi vatandaş canlı olarak, kimileri de ne yazık ki yaşamını yitirmiş olarak çıkarıldı. Böylesine hassas bir durumda bile bazı insanlıktan yoksun kişiler, çöken binaların olduğu bölgeyi menzillerine koyarak buralardan hırsızlık yapmaya teşebbüs etti. Hırsızlardan bazıları amacına ulaşırken bazıları da polis ekipleri tarafından yakalanarak emniyete götürüldü.

Depremzedelere gönderilen yardımları bile çaldılar

Sosyal medya üzerinden yayılan bazı videolarda, deprem bölgesine giden bazı kimselerin depremzedeler için toplanan ihtiyaç malzemelerini alıp götürdüğü görüldü. Söz konusu görüntüler, görenlerin hayret içinde kalmasına sebep oldu. Hırsızlık için an kollayan kimseler, deprem bölgesinden pek çok şey çaldı.

Bazı hırsızları vatandaşlar yakaladı

Hırsızların depremzedeler için toplanan malzemelerden ve bu kişilerin enkaz halindeki evlerinden çalmaya teşebbüs etmeleri, hem vatandaşlar hem de polisler tarafından fark edildi. Bazı hırsızlar vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilirken bazısı da polis ekiplerince yakalandı.

Polis ekipleri önlem alıyor

Gelen bilgilere göre polis ekipleri boşaltılan hasarlı binalarda ve çadır kentlerin etrafında güvenlik çemberi oluşturdu.