İzmir'de meydana gelen 6.9'luk şiddetli depremde pek çok bina yıkılarak enkaz yığınına dönüştü. Enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak için adeta tüm Türkiye seferber oldu. Herkesin kalbinin İzmir'de attığı dönemde arama-kurtarma ekipleri, enkaz altında kalanlara ulaşmak için yoğun bir çaba gösterdi. AFAD tarafından deprem bölgesinden yapılan son açıklamaya göre İzmir depreminde ölen kişi sayısı 100 oldu. İzmir depreminde 100 kişi hayatını kaybetti.

İzmir depreminde kaç kişi öldü?

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarındaki 6.9'luk deprem, dayanıksız ve kolonları kesik binaların çökmesine sebep oldu. Enkaz yığınları altında kalan vatandaşlardan çoğu, arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kurtarılsa da, deprem bölgesinden acı haberler gelmeye devam etti. AFAD, şu ana kadar 100 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

İzmir'de kaç yaralı var, kaç kişi tedavi görüyor?

SAKOM verileri doğrultusunda 994 İzmirli vatandaşın depremde yaralandığı, yaralılardan 847 kişinin ise tedavi sürecinin sona erdiği öğrenildi. 147 kişinin ise hastanelerdeki tedavisinin sürdüğü ifade edildi. 

Kaç binada arama çalışması yapılıyor?

İzmir depreminde çöken 17 bina olduğu tespit edildi. Arama kurtarma ekipleri, bu binaların 12'sindeki çalışmaları bitirdi. Kalan 5 binada ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.