Ege Bölgesi, bugün art arda meydana gelen depremlerle sarsıldı. İlk depremin bugün, İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından büyüklüğü 6.6 olarak açıklanan depremde ilk belirlemelere göre 21 kişinin yaşamını yitirdiği, 799 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Meydana gelen bu deprem nedeniyle İzmir'de çok sayıda bina yıkıldı, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.

Akşam saatlerinde ise Aydın'ın Kuşadası ilçesi bir depremle sarsıldı. Buradaki sarsıntının büyüklüğü 5.1 olarak açıklanırken çevre illerde de hissedildi.

Ege Bölgesi'nde meydana gelen deprem ile ilgili gelişmeler dakika dakika şöyle:

Koca: 21 can kaybımız var

- 02:12: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada "21 can kaybımız var, 435 kişi halen tedavi görüyor. 25'i yoğun bakımda, 9 ameliyat devam ediyor" dedi.

Bakan Koca, "364 kişinin tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. 112 Acil Yardım ekipleri, UMKE timleri ile acımızı azaltmak için İzmir'de görev başındayız" bilgisini aktardı.

Yaralı sayısı 799'a çıktı

- 01:46: AFAD, İzmir meydana gelen depremde yaralı sayısının 799'a yükseldiğini ve deprem sonrasında 277 artçı sarsıntının meydana geldiğini duyurdu.

ABD Dışişleri'nden Türkiye ve Yunanistan'a destek mesajı

- 01:40: ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD, Ege Denizi'ndeki depremin İzmir, Sisam ve Sakız Adası'nda yaşanan can ve mal kayıpları nedeniyle taziyelerini sunuyor. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias arasında bu trajik olay esnasındaki iş birliğinden sevinç duyduk" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan ABD'deki 3 Kasım seçimleri için başkan adayı olan Demokrat Joe Biden da Twitter hesabından yaptığı açıklamada depreme ilişkin paylaşımda bulundu.

Biden paylaşımında, "Eşim Jill ve ben, bugünkü depremin ardından Yunanistan ve Türkiye'ye dualarımızı gönderiyoruz. Başkalarını kurtarmak için çalışan cesur arama kurtama ekiplerine minnettarız. Ayrıca, birbirini desteklemek için farklılıklarını bir kenara koydukları için Türkiye ve Yunanistan'a minnettarız" diye kaydetti.

- 01:01: Bakan Pakdemirli, "Buse'nin babası kurtarıldı, annesinin ex olabileceğini düşünüyorum. İçeride 2 kişi daha olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalar devam ediyor" açıklamasında bulundu.

 Can kaybı 20'ye, yaralı sayısı 786'ya yükseldi

- 00:48: AFAD, İzmir'deki depremde can kaybının 20'ye, yaralı sayısının 786'ya yükseldiğini duyurdu.

- 00: 37: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Deprem anı itibarıyla 4 bin 500 abonenin elektriği kesilmişti. AFAD ekipleriyle koordinasyon içinde süratle elektrik verilmeye başlandı. An itibarıyla 17 bin 824 abonenin elektriği kesik. Onlar da süratle verilecek" dedi.

Dönmez, "Bayraklı'da doğal gaz kesintileri var, 3 bin civarında abonenin gazı kesik. Bu da önümüzdeki saatlerde süratle tamamlanacak" diye ekledi.

- 00:29: 285 Sokak'ta 14 yaşındaki Günay Özışık yaklaşık 9 saat aradan sonra depremin enkazından çıkarıldı. Özışık, ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Acil servise getirilen Günay, yapılan ilk müdahale sonrasında kapsamlı kontrolünün yapılması için çocuk servisine sevk edildi.

- 00:20: Bakan Pakdemirli'nin 283 sokaktaki enkaz altından konuştuğu Buse Hasdemir 9.5 saat sonra kurtarıldı. Pakdemirli, enkaz altındaki Buse'ye ulaşıldığı bilgisini vererek, "Buse'nin sağlık durumu yerinde, hastaneye sevk edildi" dedi.

- 00:11: İzmir'de 283 sokaktaki binanın enkazından Erol Subaş isimli kişi çevredekilerin alkışları arasında çıkarıldı.

Yaralı sayısı 763'e yükseldi

- 00:10: AFAD'dan yapılan açıklama; İzmir'de 702, Manisa'da 5, Balıkesir'de 2 ve Aydın'da 54 kişi olmak üzere toplam 763 vatandaşımız depremde yaralanmıştır" bilgisi paylaşıldı. AFAD, İzmir'deki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarının 4 binada tamamlandığını, 13 binada devam ettiğini bildirdi.

'Saat 23:00'e kadar en büyüğü 5.2 olan toplam 157 artçı sarsıntı olmuştur'

- 23: 30: Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener, yaptığı açıklamada "Bugün, 30 Ekim 2020 saat 14:51’de Ege Denizi’nde Sisam adasının kuzeyi ile Doğanbey arasında aletsel büyüklüğü Mw=6.9 olan çok şiddetli bir deprem meydana gelmiştir. Saat 23:00'e kadar en büyüğü 5.2 olan toplam 157 artçı sarsıntı olmuştur" dedi.