Türkiye, İzmir'den gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından enkaz altında kalan vatandaşların sağ sağlim kurtarılması için dua ederken bazı provokasyoncular, toplumu kin ve nefret içeren videolarıyla tahrik etmeye çalıştı. Sosyal medyada İzmir depremiyle ilgili nefret söylemlerinde bulunan Rıza Arslan ve Muhammed Burhan Karakurt'un tutuklandığı öğrenildi.

Deprem "zina" yüzünden olmuş!

Söz konusu şahıslar, sosyal medyada yayınladıkları videolarda İzmir'in bu depremle sınandığı, zina ve fuhuşla dolup taşan bir il olduğu, bu sebeple burada yaşayan "günahkarların" başına kötü hadiselerin geldiği gibi akıl almaz söylemlerde bulundu. Sosyal medya üzerinde paylaştıkları videolar kısa sürede sosyal medya platformu Twitter'da gündem oldu. Kullanıcılar Rıza Arslan ve Muhammed Burhan Karakurt'a tepki yağdırdı.

Bakan Abdülhamit Gül: Birliği bozmalarına müsaade etmeyeceğiz

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, diğer bakanlarla birlikte bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Söz aldığında sosyal medya üzerindeki provokasyonlara ilişkin açıklama yapan Bakan Gül, bu tarz insanların nefret söylemleriyle Türkiye'deki birlik ve beraberliği bozmalarına müsaade etmeyeceklerini belirtmiş, 3 kişinin bu hususta gözaltına alındığını açıklamıştı.

Ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Twitter'dan yaptığı duyurusunda; İzmir'deki depremle ilgili 37 adet nefret dolu paylaşımın tespit edildiğini, 25 kişi hakkında işlem başlatıldığını, 6 kişinin ise gözaltına alındığını belirtmişti.