İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Seferihisar'daki 6.9 şiddetindeki depremde 114 kişinin ölümüne, pek çok kişinin de yaralanmasına sebep olan çürük binaların sorumluları hakkında başlattığı soruşturma kapsamında aralarında fenni sorumluların ve müteahhitlerin de yer aldığı 9 kişinin yakalanmasına karar vermişti.

9 şüpheli, emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Sabah saatlerinde adli makamlara sevki gerçekleştiren şüphelilerin tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

İzmir depreminde 9 şüpheli

İzmir'deki deprem felaketinin ardından çöken binaların enkazı altında 114 kişi ne yazık ki hayatını kaybetti. Bundan sorumlu olduğu tespit edilen 4 müteahhit, 3 fenni sorumlu, 1 market sahibi ve 1 yapı market sahibi olacak şekilde 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildiler

Bahsi geçen 9 şüpheli, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak'  suçuyla yargılanacakları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. Şüpheliler hakkında tutuklama istemi olduğu belirtildi.