Dünyaya gözlerini acımasız bir yetimhanede açan Oliver’ın azılı bir suç çetesinden kaçarken başına gelenleri anlatan roman, okurlarını aydınlık ile karanlık, iyilik ve kötülük üzerine düşünmeye davet ederken, umudu da elden bırakmıyor. 

19. yüzyıl İngiliz edebiyatının en büyük romancılarından biri olan Charles Dickens’ın unutulmaz eseri Oliver Twist, Mundi Çocuk etiketiyle raflarda. Öksüz bir çocuğun, acımasız kuralların olduğu bir yetimhanede başlayıp Londra’nın suç dolu sokaklarına uzanan, farklı sosyal statüdeki insanların hikâyeleriyle buluştuğu hayat yolculuğunu anlatan Oliver Twist, Dickens’ın usta kalemiyle okurlarını unutulmaz bir maceraya çıkarıyor. 

Yıllara meydan okuyan bir yapıt

Kitap, ustalıkla kurgulanmış karakterleri sayesinde sınıf farkları, insan doğası, adaletsizlik, aydınlık ile karanlık üzerine düşündürürken, dostluk ve umudun da izini sürüyor.  

Birçok kez sinemaya da uyarlanmış olan, Dickens’ın yıllara meydan okuyan yapıtı, sürükleyici diliyle çocuklar tarafından hâlâ ilgiyle karşılanırken iyi ile kötüyü ve toplumsal hayatı anlamaları açısından da etkileyiciliğini koruyor.