Milyonlarca araç sahibi ilgilendiren reform niteliğinde değişiklikler geliyor. İyi sürücüye düşük fiyat verilecek.

Trafik sigortasındaki belirsizliğin Mahkeme kararı dikkate alınarak düzenlenen trafik sigortasına dair yasa taslağı ile ortadan kalkacağını ifade eden SEDDK Başkanı Türker Gürsoy, önümüzdeki dönemde bu branşta reform niteliğinde değişiklikler yapacaklarını söyledi. İşte milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haberin ayrıntıları...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy, önümüzdeki döneme dair en mühim gündem maddelerinden birinin de trafik sigortası olduğunu ifade etti. Gürsoy, trafik sigortasındaki değişikliklerin reform niteliğinde olacağını kaydetti.

Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarıyla son günlerde sektörün gündemine oturan trafik sigortasındaki belirsizliğin, mahkeme kararları dikkate alınarak düzenlenen trafik sigortasına dair yasa taslağı ile ortadan kalkacağını ifade eden SEDDK Başkanı Türker Gürsoy, “SEDDK olarak önümüzdeki dönem trafik sigortasında reform niteliğinde değişiklikler yapmakta kararlıyız.

Buna yönelik olarak, mecburi trafik sigortalarında hizmet kalitesinin yükseltilerek sigortalı memnuniyetinin artırılmasına imkân sağlayacak doğrudan tazmin sistemine dair olarak en iyi dünya uygulamalarını inceleyerek ülkemiz için en uygun modelin geliştirilmesini amaçlamaktayız” diye ifade etti.