İYİ Parti'de istifalar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Gelen son bilgilere göre Bursa Yenişehir ilçesinde, ikisi meclis üyesi olacak şekilde toplamda 6 kişi İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti'de geçtiğimiz dönem ilçe başkanlığı yapan, aynı zamanda meclis üyesi Bülent Korku ve Halil Yılmam istifa ettiğini açıkladı. Onların yanı sıra Metin Bilgel, Orhan Cengiz, Mustafa Atav ve Ersin Çakmak'ın da istifa ettiği ortaya çıktı. Bülent Korku istifasına ilişkin yaptığı kısa açıklamada, genel merkezin partideki sorunları halletmemesini gerekçe göstererek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

"BU DURUMUN ÜMİT ÖZDAĞ İLE İLGİSİ YOK"

Istifa kararının şu anda İYİ Parti'nin gündeminde olan Ümit Özdağ ile herhangi bir ilgisi olmadığını belirtmek istediğini beyan eden Bülent Korku, Yenişehir ilçe yönetimine güvensizlik duyduğundan ötürü partiden istifa ettiğini açıkladı.

"SEÇMENLERE KARŞI YAPAYALNIZ BIRAKILDIK"

Parti içinde yaşanan sorunları Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu'na ve genel merkeze aktarmalarına rağmen herhangi bir adım atılmadığını, genel merkezin sorunları halletmek adına herhangi bir çaba göstermediğini aktaran Korku, kendilerinin Yenişehir'de seçmenlerine karşı yapayalnız bırakıldığını ifade etti.

BAŞKA PARTİYE GEÇİŞ YAPMAYACAĞINI SÖYLEDİ

Daha önceden ilçe Başkanlığı yaptığını ve İYİ Parti kurucuları arasında yer aldığını belirten Korku, çalmadığı kapının kalmadığını ve son çare olarak istifa kararı aldığını; böylelikle arkadaşlarıyla beraber meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Partide istifaların devamının geleceğini vurgusunu yapan Korku, hiçbir partiye geçmeden yoluna bağımsız şekilde devam edeceğini de beyan etti.