İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in ilk ortaklarından Yusuf Halaçoğlu, Akşener'e çok sert tepki gösterdi. İYİ Parti kurucuları arasında yer alan Halaçoğlu, parti içinde meydana gelen krizle ilgili olarak açıklamalar yaptı.

İYİ Parti'de Türk milliyetçiliğinin de tasfiye edildiğini ileri süren Halaçoğlu, bu sebeple hem kendisinin hem de pek çok arkadaşının İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Ayrıca Halaçoğlu, Meral Akşener'in CHP ile ittifak kuracaklarına ilişkin söylemlerine, "Böyle yaparak partiyi bitiriyorsunuz." diye yanıt verdiğini söyledi.

İYİ PARTİDE MİLLİYETÇİLİK TASFİYE EDİLİYOR

Partide öncelikli olarak "Oy verilmeyecekler" listesinin ortaya çıkması, ardından Ümit Özdağ'ın, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle suçlaması sonrasında Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi, ardından partiden ihraç edilmesi sonrasında İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un istifa etmesi gibi pek çok krizin ardından İYİ Parti kurucularından ve Meral Akşener'in ilk ortaklarından olan Yusuf Halaçoğlu, bu kez sessizliğini bozdu.

Kendisiyle birlikte Özcan Yeniçeri, Fatih Eryılmaz, Ali Türkşen, Nevzat Bor'un da istifa ettiğini açıklayan Halaoğlu, partide Türk milliyetçiliğinin tasfiye edildiğini düşünmesinden ötürü istifa kararı aldığını bildirdi.

'CHP İLE İTTİFAK PARTİYİ BİTİRİR' DEDİM

Bazı kimselerin, kendisi liste başında olmadığı gerekçesi ile istifa ettiği gibi bir takım söylemlerde bulunmasına karşılık açıklama yapan Halaçoğlu, bu iddialara açıklık getirdi.

Kendisinin Meral Akşener'in yanına giderek başvuruda bulunmak istemediğini söylediğini aktaran Halaçoğlu, Akşener'in ise bunun bir hata olacağını, kendisinin Mustafa Erdem'in durumuna düşeceğini beyan ettiğini açıkladı.

Akşener'in, "Siyasetten silinirsiniz." söylemlerine rağmen kabul etmediğini belirten Halaçoğlu, CHP ile kurulan ittifak hususunda da, "Böyle yaparak partiyi bitiriyorsunuz." ifadelerini kullandığını açıkladı.