İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğuna ilişkin iddiaları sebebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Özdağ, Disiplin Kurulu'na 10 sayfalık bir savunma yazdığını ve İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana partide neler yaşandığına ilişkin her şeyi yazısına eklediğini ifade etti. 

"FETÖ'NÜN PARTİYE SIZMAMASI İÇİN 3 BUÇUK YILDIR ÇALIŞIYORUM"

Buğra Kavuncu hakkında adli soruşturma başlatıldığını ifade eden Özdağ, bunun siyasi bir mücadele olduğunu söyledi. İYİ Parti'nin FETÖ'ye karşı mücadele edenler tarafından kurulduğunu söyleyen Özdağ, FETÖ'nün İYİ Parti'ye sızmasını engelleyebilmek için üç buçuk yıldır çalıştığını da ifade etti. Ancak tüm uyarılarına rağmen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in uyarılara kulak asmadığını, Kavuncu'nun önce parti sözcüsü, sonra İstanbul İl Başkanı yapıldığını aktardı.

"AKŞENER, PARTİDEN AYRILIP YENİ BİR PARTİ KURMAMI İSTEDİ"

Ümit Özdağ, PKK ve FETÖ'yü öven bir akademisyenin divana getirildiğini açıkladı. Ardından Akşener ile görüşmek istediğini, fakat Akşener'in bu talebi reddetmekle kalmayıp üzerine bir kişiyle birlikte çalışma yollayıp partiden ayrılmasını, yeni bir parti kurmasını istediğini ileri sürdü. 

Akşener'in, kendisinin siyasi kariyerini planladığını ve bunun için de bir kamuoyu araştırması yaptırdığını dile getiren Özdağ, bir partinin genel başkanının böyle bir şeyi nasıl yaptığını sorgulayarak, "Partisinden bir milletvekiline bunu nasıl yapabilir?" diye sordu.

"HDP VE DİĞER İKİ PARTİYLE ANAYASA TASLAĞI HAZIRLANDI"

Özdağ, HDP ve diğer iki partiyle beraber anayasa taslağı hazırlandığını iddia etti. Özdağ bu taslağı açıkladığında Akşener'in ve parti kurmaylarının çirkinleştiğini, kendisinin sağlık sorunları olduğunu söylediklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İbrahim Kaboğlu'nun önderliğinde bir ekip hazırlandığını söylediğinin altını çizen Özdağ, "Ben yalanyıcım, Kaboğlu da yalancı, peki Kılıçdaroğlu?" ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa tasladığını hazırladıklarını kabul ettiğini de vurgulayan Özdağ, anayasa çalışmasının bir örneğini bizzat Kaboğlu'ndan aldığını söyledi.