CHP milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” çıkışının ardından başlayan CHP-İYİ Parti kavgasında yeni bir aşamaya geçildi.

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş’ın HDP’nin desteğini alıp belediye başkanlıkları kazandılar, o belediyelerden ihale alıyorlar çıkışı İYİ Parti tarafından mahkemeye taşınmıştı.

İYİ Parti’nin bu adımının ardından Barış Yarkadaş, İYİ Parti’den kimi kast ettiğini ve hangi belediyeden ne kadar ihale aldığını açıkladı.

“İYİ PARTİLİ YAŞAR KENDİ ŞİRKETİNE İHALE AYARLADI”

Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Barış Yarkadaş şunları söyledi;

"İYİ Parti’de Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2021 yılının mart ayında sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla ABB’den 107 milyon liralık ihale alıyor.

Kendisi şu anda milletvekili.. Bana iftira atıyor diyorlar. İftira atan kim? Bedri Yaşar bu ihaleyi alıyor ve kendisi aynı zamanda TBMM KİT komisyonu üyesi, yani belediyelerin, kamu kurumlarının ihalelerini harcamalarını ve yatırımlarını denetleyen bir makamda görevli.

Kendisi firmada 29 Mayıs 2020’ye kadar yönetim kurulu üyesi, çocukları da ortağı.

Ben bunu nereden öğrendim? İnternette dolaşırken Samsun’da yayın yapan bir yerel gazetede haberin çıktığını gördüm. Kendisine ‘Siz bu ihaleyi aldınız mı?’ Diye sormuşlar. Kendisi aynen şunu diyor: Söz konusu ihale şeffaf bir şekilde yapılmıştır. İhalede bize bir kıyak yoktur.”