İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ bugün partiden ihraç edildi. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk ise zehir zemberek sözlerle donattığı istifa yazısını vererek partiden ayrıldı. İYİ Parti'deki kriz devam ederken vatandaşlar da İsmail Koncuk'un kim olduğunu araştırıyor. Peki İsmail Koncuk kimdir? İsmail Koncuk nereli, kaç yaşında, nerede doğdu?

İSMAİL KONCUK KİMDİR?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 24 Mayıs 1956 tarihinde doğmuştur. 61 yaşındadır. İlköğretim ve ortaöğretim ve lise hayatını Ceyhan'da tamamlamıştır. Yıl 1980'i gösterdiğinde Eskişehir Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümünden mezun olmuştur. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda da okumuştur. İngilizce bilmektedir.

 

İSMAİL KONCUK'UN SİYASİ HAYATI

1981 yılında öğretmenlik görevini yapamya Konya'nın Beyşehir İlçesi Doğanbey Beldesi'nde başlayan İsmail Koncuk, 1985 yılında ise Adana'ya atanmıştır ve 1992 yılından 1996'ya kadar Türk Eğitim-Sen Adana Kurucular Kurulu üyesi, ayrıca yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Öte yandan 2005 yılına gelene kadar Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği yapmıştır.

Yıl 2002 olduğunda 1. Olağan Kongresi'nde Merkez Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi. 2005 yılında düzenlenen 2. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkan olarak seçilmiştir. 24 ve 25 Ekim 2009 tarihinde düzenlenen Olağanüstü Merkez Genel Kurulu'nda ise yeniden seçildi.

Nisan 2011'de düzenlenen Genel Kurul'da Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı olarak seçilmiştir. Aynı anda hem Türk Eğitim Sen, hem de Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı olarak çalıştı. Başkanlık görevlerinden Mart 2018'de istifa ederek İYİ Parti'ye girdi. Bugün ise (16 Kasım 2020) İYİ Parti'den istifa etti.