Önce liste kriziyle başlayan kriz ardından büyük bir çığ haline gelerek İYİ Parti'de önüne kattığını alıp götürmeye başladı. Disiplin Kurulu'na sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün resmi olarak İYİ Parti'den ihraç edildi.

Ümit Özdağ bu kararı zaten beklediğini ve hiç şaşırmadığını belirterek hakkını hukuki yollara başvurarak arayacağını ifade etti.

Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğu iddialarını ortaya attıktan sonra İYİ Parti'de büyük bir kaos ortamı oluşmasına sebep olmuştu.

ÜMİT ÖZDAĞ İYİ PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLDİ

Disiplin Kurulu'nun kararına göre Özdağ, parti tüzüğünde yer alan 76/D maddesine göre; demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti gibi temel ilkeleri yok sayan davranışlar içinde olduğundan, İYİ Parti milletvekilleri, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, Genel İdare Kurulu, Başkanlık Divanı, Genel Başkan, belediye başkanları ve Merkez Disiplin Kurulu hakkında olumsuz yönde sosyal medya üzerinden, görsel veya yazılı basın yoluyla aslı olmayan iddiaları ortaya atmak ve dahi bunları tekrarlamak hükümleri kapsamında İYİ Parti'den ihraç edildi.

Müşterek Disiplin Kurulu oy birliğiyle İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın parti üyeliğinin ve Kurucular Kurulu Üyeliği'nin kesin surette sona erdirilmesine karar verdi.

ÖZDAĞ: BU KARARA HİÇ ŞAŞIRMADIM

İYİ Parti'den kesin olarak ihraç edilen Ümit Özdağ'ın ardından İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da zehir zemberek sözlerle partisini eleştirdiği istifa yazısını bugün okuyarak İYİ Parti ile olan tüm ilişiğini kestiğini duyurdu. Ümit Özdağ, Disiplin Kurulu'nun söz konusu ihraç kararına hiç şaşırmadığını, hatta bunu beklediğini ifade etti.

Tüm bunların ardından Ümit Özdağ'ın kendisine ait yeni bir parti kurma ihtimali de yükselmiş oldu. Yakın bir zamanda Gazeteci Abdülkadir Selvi tarafından ortaya atılan iddiaya göre Ümit Özdağ, 2021 yılında yeni bir siyasi oluşum veya siyasi parti kurabilir. Ancak Özdağ bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

HAKKINI MAHKEMEDE ARAYACAĞINI SÖYLEDİ

İhraç kararını zaten beklediğini açıklayan Ümit Özdağ, bu süreci yargıya taşıyacağını bildirdi. Hakkını hukuki yerlerde arayacağını belirten Özdağ, bugün resmi olarak İYİ Parti'den ihraç edildi.

İYİ PARTİ KRİZİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

Ümit Özdağ, önceden bir televizyon programına katılmış, buradaki açıklamalarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğu iddialarını ileri sürmüştü. Açıklamaların ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Olayların ardından parti teşkilatları, Ümit Özdağ'ın ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını, yalnızca bir iftiradan ibaret olduğunu ileri sürerek dilekçe hazırladı ve genel merkeze yolladı. Dilekçelerde Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihraç edilmesi talep edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, teşkilatların gönderdiği dilekçeleri inceledi ve gelen talepleri değerlendirdi. Değerlendirme sonrası Ümit Özdağ, Akşener'in bizatihi kararıyla Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Kurul, Özdağ hakkındaki dosyayı görüştükten sonra Özdağ'dan söz konusu iddialara ilişkin bir savunma yapmasını istedi. Özdağ ise yazılı savunmasını partiye iletti.

 

Bugün sabah saatlerinde toplanan Disiplin Kurulu'ndan çıkan karara göre Ümit Özdağ resmi olarak ihraç edildi.