İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Parti Sözcüsü Zorlu, HDP'ye ilişkin, "CHP'nin ya da diğer partilerin başka partiyle görüşmesinde sorun yok. AK Parti de HDP ile anayasa görüşmeleri sürecinde HDP ile bir görüşme gerçekleştirdi." açıklamasında bulundu.

Kürşad Zorlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Sayın Akşener milleti için adımlar attı. Hakikat güneşten bile parlaktır.

İYİ Parti teşkilatları 81 ilde seçime hazırdır. Eminim vatandaşlarımız bizden daha iyi biliyorlar. Akşener Türkiye'yi karış karış gezmiş bir liderdir. Sayın genel başkanımız Meral Akşener, Millet İttifakı'nın çimentosudur.

Parlamento'da birinci parti olmaya adayız.

NEDEN KRİZ OLDU?

Bazı görüşmeler oldu. Bunları benim anlatmam doğru olmaz. Herkesin kazanacağı bir formülü hayata geçirdik.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ FORMÜLÜ

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Millet İttifakı'nın başarılarıyla Türkiye'de yeni bir dönemin umudunu taşıdılar. Ve milletimizde bir heyecan uyandırdılar. Bizim ilkesel duruşumuzda bir farklılık olmadı. Biz halkın bu tercihini yeniden milletimizin huzuruna sunmayı başardık. Seçim kazanıldıktan sonra en uygun sürede atamalar yapılacaktır.

İYİ PARTİ'DEN HDP AÇIKLAMASI

Üzüldüğüm bir noktayı söyleyeyim. Deprem felaketini yaşadık. Var olan sorunlara bu da eklendi. Buna odaklanmamız gereken bir dönemde... Doğusuyla batısıyla bütün insanlarımızı kucaklıyoruz.

Ortaklaştığımız hususlar dışında başka bir gündemimiz yoktur. CHP'nin ya da diğer partilerin başka partiyle görüşmesinde sorun yok. AK Parti de HDP ile anayasa görüşmeleri sürecinde HDP ile bir görüşme gerçekleştirdi.

6'LI MASANIN ADAYI KILIÇDAROĞLU

Parlamenter sisteme geçeceğiz, ve Genel Başkanımız Meral Akşener Başbakan olacak.

DEPREM BÖLGESİNİN ÖNEMİ

Biz tarım alanlarının varlığı ve terör tehdidinden dolayı vatandaşlarımızın bölgeye geri dönmesini talep ediyoruz. YSK'nın kanun düzenlemesine gerek olmadan parmak boyama düzenlemesini yapabileceğine inanıyoruz.

MUHARREM İNCE'NİN İTTİFAKA DAVETİ

Biz memnuniyet duyarız. Hem Türkiye'ye hem de İttifaka güç katabileceğine inanıyoruz. Tabii bu bizim verebileceğimiz bir karar değil.