İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un partiden istifa ettiği öğrenildi. 

Ümit Özdağ'ın ortaya attığı iddiaların ardından İYİ Parti'de bir türlü sular durulmuyor. Son olarak Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ümit Özdağ depreminin ardından İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, zehir zemberek sözler ile hazırladığı istifa metninin ardından partiden ayrıldı. Metinde çok ağır eleştirilere yer veren Koncuk, partinin bu şekilde yönetilemeyeceğinin de altını çizdi.

KONCUK: İYİ PARTİ YÖNETİLEMİYOR

Koncuk, istifa yazısında çok ağır ifadeler kullanarak İYİ Parti yönetimini, özellikle de Meral Akşener'i eleştirdi. Eleştirisinde çok sert bir dil kullanan Koncuk, İYİ Parti ile olan tüm bağının ortadan kaldırıldığını, ancak parti içinde ona samimiyetle yaklaşan herkesin onun safında bir dost olarak kalacağını, dostluklarının kendi açısından bakıldığında baki kalacağını ifade etti.

Koncuk yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tüm olumsuzluklardan haberi olmasına rağmen hiçbir şey yapmadığını ileri sürdü. İYİ Parti'nin kuruluş amacının demokrasi ve hukuk üzerine kurulu olduğuna, ancak partinin kuruluş amacından tamamen saptığına dikkat çeken Koncuk, partinin kurucu üyeleri arasında yer alan kişilerin bile partide dışlandığını, bu sebeple partiyle olan gönül bağlarının kökünden koptuğunu söyledi. Koncuk, İYİ Parti'nin yönetilemediğine parmak basarak Akşener'i eleştirdi.

ÜMİT ÖZDAĞ İLE BİRLİKTE AÇIKLAMA YAPTI

İsmail Koncuk'un söz konusu açıklamasını, aynı gün partiden ihraç edilen Ümit Özdağ'ın yanında yapması da dikkat çekti. Gelen bilgilere göre ortada Ümit Özdağ'ın yeni bir parti kurmasına ilişkin iddialar dönüyordu. Bu iddialar, bugün yaşananların ardından daha da arttı. Ümit Özdağ'ın yeni bir siyasi parti veya siyasi oluşum kurma ihtimalinin yüksek olduğu görülüyor.