Disiplin Kurulu'na sevk edilen İYİ Parti'li Ümit Özdağ hakkındaki karar bugün çıkacak. Disiplin Kurulu bugün saat 11'de toplanacaktı, ancak kurul üyelerinin parti binasına geç gelmesinden ötürü kurulun bir süre geç bir araya geldiği ifade edildi.

Kurulda bugün mahkeme sürecine, suçlamalara ve iddialara değinilecek. Önce üyeler söz alacak, ardından Ümit Özdağ savunmasını yapacak. Söz konusu toplantıdan çıkacak kararın birkaç saat içinde sonuca erdirileceği düşünülüyor. Öte yandan kararın hangi yönde olacağı da bilinmezler arasında olsa da,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yönetimde bulunan diğer isimler, ihraç yönünde seslerini yükseltmişti.

ÜMİT ÖZDAĞ YENİ PARTİ Mİ KURACAK?

Ümit Özdağ hakkındaki nihai karar Disiplin Kurulu'ndan çıkacak. Böylece Özdağ'ın kaderi belirlenecek. Ancak söylentilere göre karar ne olursa olsun Özdağ'ın boş durmadığını, bu doğrultuda ikinci bir plan yaptığı iddia edildi. İddialara göre Özdağ, yeni bir siyasi oluşum veya siyasi parti kurmak için hazırlıklara başladı. Gazeteci Abdülkadir Selvi tarafından atılan iddiaya göre, Ümit Özdağ 2021 yılında yeni bir parti kurmaya hazırlanıyor.

ANAYASA İDDİALARINI MERAL AKŞENER YALANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti ve HDP'nin ortak olarak bir anayasa taslağı oluşturmasına ilişkin iddiaları yalanladı. Ümit Özdağ'ın bu yöndeki iddialarına sert çıkışan Meral Akşener, "Bir deli kuyuya taş attı nasıl çıkaracağımızı bilmiyoruz. Ayıp denen bir şey var." diyerek tepkisini ortaya koysa da daha sonra açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener'i zor durumda bıraktı.

KILIÇDAROĞLU İSE ANAYASA İDDİALARINI DOĞRULAMIŞTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, söz konusu anayasa iddialarını sert bir şekilde yalanlamıştı. Ancak bundan kısa bir süre sonra açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa iddialarının doğru olduğunu söyleyince Meral Akşener'i zor durumda bırakmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada İbrahim Kaboğlu'nun önderliğinde bir ekip kurulduğunu itiraf etmişti.

ÖZDAĞ: HADİ BEN YALANCIYIM, YA KILIÇDAROĞLU?

Buna karşılık Ümit Özdağ, "Ben yalanyıcım, Kaboğlu da yalancı, peki Kılıçdaroğlu?" diyerek tepki göstermiş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa tasladığı hazırladıklarına ilişkin iddiaları kabul ettiğini hatırlatmıştı. Ümit Özdağ ayrıca, İbrahim Kaboğlu'ndan söz konusu anayasanın taslağını bizzat aldığı iddialarını öne sürmüştü.