Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan 27 Mart 2019 tarihli Mali Analiz Raporu, İYİ Parti'deki FETÖ ağındaki şüpheli para transferlerini ortaya çıkardı. Bu bağlamda Ümit Özdağ'ın FETÖ'cü olmakla suçladığı İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun, babası Orhan Kavuncu'nun FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen eski MİT mensubu Enver Altaylı'ya şoförü aracılığıyla çok sayıda para transferi gerçekleştirdiği öğrenildi. Orhan Kavuncu, Enver Altaylı'ya para göndermek için Nizamettin Afşar isimli şoförünü kullandı.

"ENVER ABİYE DESTEK" BAŞLIKLI PARA TRANSFERLERİ

Raporda yer alan bilgiye göre Orhan Kavuncu'nun, "Enver abiye destek" başlığıyla Nizamettin Afşar'a çok sayıda para transferi yaptığı öğrenildi. Kavuncu ise 26 Ağustos 2017 tarihinde verdiği ifadede, sık sık para gönderdiği Nizamettin Afşar'ı 26 yıldır tanıdığını söyledi. 

15 Temmuz günü Afşar'ın evinde olduğunu söyleyen Kavuncu, "Nizamettin Afşar benim 26 yıldan bu yana tanıdığım evladım gibi sevdiğim ailemden gördüğüm bir şahıstır. Benim her şeyim ile ilgilenir. Ankara'da bulunduğum süre içerisinde şoförlüğümü de yapar." dedi.