İYİ Parti Muğla İl Başkanı Şekerdağ yaptığı uzun açıklamasında görevden alma sürecinin ayrıntılarını da değinerek:

"Sözde demokrasi, sözde hukuk, sözde milliyetçilik... Kuruluşunda vaat ettiğimiz tüm kavramlar sadece süslü cümleler kurmak için kullanılıyor; kavramların içi boş ve uygulamada maalesef İYİ Parti sınıfta kalmıştır!"

SOFRA DÜZENİ YOK OLDU

Sn. Akşener'in her fırsatında Türkiye'yi 'Bayram Sofrasına Oturtma' hayalinin olduğunu dile getirmiştir. Bizler, o sofrayı kuracağımız evimizi inşa ettik, yemeğimizi pişirdik, o sofrada oturan herkesin eşit olma haklara sahip olması için mücadele ettik. Ancak demokrasi, hukuk ve adaleti kendine olanlar sofra düzenini ortadan kaldırdı.

SOFRALARA KİMLER OTURACAK?

Ellerimizle kurduğumuz sofraya kimlerin oturacağı zamanla hep birlikte göreceğiz. Şuan partide bayram sofrası kurulamadı. Türkiye'de nasıl kurulacak merak ediyorum. Sn. Genel Başkan, Demirtaşın 'Dışarıda olsam eşim ile birlikte kapısını çalar, kahvaltıya geldik' derdim' ifadesini

"Kanlın olsa, kan davalı birisi olsa kapısı çalındığı zaman, o kapıdan içeri alınır. O evin en yaşlısı korur kollar. Kapıdan çıktıktan sonra kan davası devam eder" diyebiliyor ve Demirtaş gelemez diyemiyorsa, partinin iki kurucusundan biri olan Sn. Prof. Dr. Ümit Özdağ, yapılması gerekeni yaptığım halde bana teşekküre geliyorsa, tabii ki Muğla'da ağırlarım. Türk'ün töresini yaşatırım ben. Salgından dolayı misafirlerime bir çay bile ikram edemedim. Onun için kendilerinden tekrar özür diliyorum. Ama borcum olsun. Yüce Allah'ım sağlık verir yaşarsak bir gün öderim"

dedi.