İyi Parti'li İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'cü olmakla itham etmiş, Kavuncu da yapılan bu suçlamanın ardından Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Disiplin Kurulu'nca savunması yazılı olarak istenen ve partiye ileten Özdağ'la ilgili karar çıktı. Özdağ'ın, İyi Parti'den ihracına oy birliği ile karar verildiği duyuruldu. Tüm yaşananların ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den ise ilk açıklama geldi.

Akşener, "Sayın Özdağ'ın beni partimizi ve başkanlık divanının neredeyse yarısını izam eden iftira boyutundaki pek çok söylemleri nedeniyle kendisini Merkez Disiplin Kurulu partiden ihraç etme kararı vermiştir. Şu anda ayrıntılarını gerçekten bilmiyorum çünkü misafirim vardı. Herkes için hayırlı olsun diyorum ama üzüldüğümü ifade etmek isterim. Sayın Özdağ konusu, keşke böyle olmasaydı" ifadelerini kullandı.

Haber7'nin aktardığı habere göre; Ümit Özdağ'ın parti içindeki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasını gündeme getirmesinin ardından ihraç kararı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2016 yılında attığı bir tweeti ise akıllara getirdi.

Özdağ, 2016 Yılında MHP'den ihraç edilmişti

2016 senesinde MHP yönetiminin, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ı parti üyeliğine aykırı davrandığı ve yaptığı açıklamaları nedeniyle ihraç etmesinin ardından Akşener'in "Sn Özdağ ihraç edildi.Suçu demokratik hakkını ifade etmek ve de Genel Başkan Adayı olmak.Majestelerinin demokrasi anlayışı." ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, demokratik haklardan, özgürlükçü tutumdan dem vurup, Ümit Özdağ'ın söylemleri nedeniyle İYİ Parti'den ihraç edilmesine ses çıkarmaması ise manidar bulundu.

'Allah, İnsanı iddiasında vurur'

'ALLAH, İNSANI İDDİASINDAN VURUR'

Çanakkale milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, Meral Akşener'in 2016 senesinde attığı tweeti alıntılayarak, "Bu twitini 2016 yılında atmış @meral_aksener "Büyük konuştuğu yerden imtihan olurmuş insanoğlu..."Allah, insanı iddiasından vurur." derler! ifadelerini kullandı.