İYİ Parti'de istifa rüzgarı esmeye devam ediyor. Gelen son bilgiye göre İYİ Parti kurucu başkanlarından Nevşehir İl Başkanı Serkan Canpolat istifa etti. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz gün de İYİ Parti'de disiplin kuruluna sevk edilen Ümit Özdağ ihraç edilmişti. Ümit Özdağ yaptığı basın açıklamasında partinin iyi şekilde yönetilemediğini söyleyerek ihraç kararına hiç şaşırmadığını belirtmişti. Öte yandan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da partinin iyi şekilde yönetilmediğini belirterek istifa ettiğini duyurmuştu.

SERKAN CANPOLAT İSTİFA ETTİ

Canpolat yaptığı açıklamada başkan olarak seçildiği ilk günden bu yana Türk milletinin umudu olmak gayesi ile yola çıktıklarını belirterek partinin bu yoldan saptığını ifade etti. Partide meydana gelen son olaylardan sonra partideki üyeliğini sildirdiğini beyan eden Canpolat, partiyle hiçbir siyasi ve gönül bağının da kalmadığını belirtti. Şu ana kadar gösterdikleri cesaretin parti tavanını da tedirgin ettiğini vurgulayan Canpolat, bu vesileyle ilk genel seçimin ardından pek çok il teşkilatının tasfiye yoluna gittiğini de açıkladı.

"ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEYE BİAT ETMEDİK"

Kendisi Türk milliyetçilerinden biri olarak betimleyen Canpolat, Allah'tan başka hiç kimseden korkmadıklarını ve yine Allah'tan başka kimseye biat etmediklerini belirterek çıktıkları bu yolda hiçbir şekilde şahsi menfaatleri üzerine hizmet etmediğini de altını çizdi. Mücadelesinin yalnızca ülkesi ve ülküsü adına olduğuna dikkat çeken Canpolat, parti ile olan bağının tamamen koptuğunu ifade etti. 

"YOLUNA ŞAHSİ ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA YÜRÜYENLERE HAKKIM HELAL DEĞİL"

Canpolat, Yola çıktıkları gün o yola giremeyenlerin Hatta sandık görevlisi bile olamayanların bugün partide bir görev sahibi olduklarına dikkat çekti. Son 3 yılda 4 İl Başkanı değiştiren bir zihniyete daha fazla hizmet edemeyeceğini belirten Canpolat, Vatanına sonuna kadar hizmet ettiğini verdiğini, ahde vefa alacağı olmadığını ve vatanın zamanını çalıp şahsi çıkarları doğrultusunda yoluna devam edenlere hakkının helal olmadığını bildirdi.