Hasanoğlu, "Ortaya çıkan görüntüler ilçede infial yaratmış durumda, herkes bu videoyu konuşuyor. Geçtiğimiz seçimlerde bizim adayımız olmuş olması onu eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmez. Misak-ı Milli sınırları ile sorunu hiç kimse İYİ Parti'de yer alamaz" dedi.

Hasanoğlu, Erdem'in ihraç edilmesi gerektiğini ancak CHP'nin DEM ile olan ilişkileri nedeniyle sessiz kaldığını da sözlerine ekledi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Hasanoğlu, sabah.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede, 'Bu açıklama kesinlikle kabul edilemez. Bu bir sürçmesi değil, çok net şekilde ifade ediyor. Mustafa Kemal Paşa'nın adını taşıyan bir ilçede bunu söylüyor olması da ayrıca ele alınması gereken bir durum. Şükrü Erdem bundan sonra Mustafakemalpaşa ilçesinde seçimi asla kazanamaz. Ortaya çıkan görüntüler ilçede infial yaratmış durumda, herkes bu videoyu konuşuyor. Geçtiğimiz seçimlerde bizim adayımız olmuş olması onu eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmez.' dedi.

'Misak-ı Milli sınırları ile sorunu hiç kimse İYİ Parti'de yer alamaz.' diyen Hasanoğlu, 'Geçtiğimiz seçimi 512 oy farkla kaybetmiştik. Bu açıklamayı yapsaydı ve bilseydik ki seçimi %100 kazanacak ona rağmen partiden ihraç ederdik' ifadelerini kullandı.

CHP yönetiminin sessizliğini de eleştiren Hasanoğlu, 'Bizim bu konudaki tavrımız nettir. Yakışanı da budur. Ama bunlar çay demlenmesi gibi DEM Partililer ile demlendikleri için susuyorlar. Şükrü Erdem lafı hiç çevirmeden Türk halkından acilen özür dilemelidir.' dedi.