İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, İtalya hükümeti tarafından İtalyan devlet nişanlarının üçüncü derecesi olan “Commendatore” (Komutan) nişanı ile ödüllendirildi. Konuyla ilgili İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği’nden yapılan açıklamada, Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkilerin katlanarak arttığı ve son zamanlarda ikili ticaretin ötesine geçerek karşılıklı sermaye yatırımlarının hız kazandığı belirtildi. İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği’nin, iki ülkenin girişimcilerine bilgi sağlama ve iki ülke girişimcilerinin ve kurumlarının birbirini daha iyi tanıması adına yeni olanaklar yaratmanın hedeflendiği kaydedildi.

MANZİNİ'YE 2. DEVLET NİŞANI

Bugün 63 ülkede İtalya Ekonomi Bakanlığı’nca tanınan ve desteklenen 86 İtalyan Ticaret Odası faaliyetlerini sürdürürken; İtalya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilere yaptığı katkılardan ötürü, 2020 yılında İtalya hükümeti tarafından “İtalya Yıldızı Nişanı” ile ödüllendirilerek “Cavaliere” (Şövalye) ünvanı alan İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Dermeği Başkanı Livio Manzini, bu yıl ise İtalya Hükümeti tarafından İtalyan devlet nişanlarının üçüncü derecesi olan “Commendatore” (Komutan) nişanı ile ödüllendirildi. İkinci kez devlet nişanı ile onurlandırılan Başkan Livio Manzini’ye nişanı, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi tarafından düzenlenen bir törenle takdim edildi.

İTALYA İLE TİCARETTE HEDEF 30 MİLYAR DOLAR

Türkiye ve İtalya arasında ikili ticarette geçen yıl 26,4 milyar dolarla rekor kırılmıştı. 2025 yılı için hedef 30 milyar dolar olarak açıklanırken; bu ihracatın da aşılabileceği kaydedildi. İki ülke arasında yüzde 50 ithalat, yüzde 50 ihracat şeklinde dengelenen ticaret hacmi, iki ülke arasındaki tedarik zincirlerinin entegrasyondaki başarısını gösterirken; geçtiğimiz yıllarda birçok İtalyan şirketi Türkiye'de yatırım yaptığı gibi birçok Türk şirketi de İtalya'da yatırım yaptı. Otomotiv, makine, gıda, tekstil, kimya, ilaç sektörleri iki ülke ticaretinde ön plana çıkarken; büyümenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.