Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023” ikinci dönem sonuçları açıklandı. TÜBİTAK’tan yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı ikinci döneminde toplam 16 bin 694 onaylı başvurudan 8 bin 900 proje destek almaya hak kazandı. İstinye Üniversitesi (İSÜ) öğrencilerinin ise 123 başvurusundan 54 projesi başarılı olarak değerlendirildi. Bu başarı ile İstinye Üniversitesi (İSÜ), kabul alan projeler listesinde vakıf üniversiteleri arasında bu dönem de birinci sırada yer aldı.

“Bu başarının artarak devam edeceğine inanıyoruz”

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Rektör Yardımcısı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Gülen, şunları söyledi:

“İstinye Üniversitesi (İSÜ) genç bir üniversite olarak araştırma alanında hızla gelişiyor. Bilim ve teknolojinin gelişmesine yaptığı katkılarla ‘araştırma üniversitesi’ olma hedefine doğru ilerliyor. Üniversitemiz, çok sayıdaki eğitim ve araştırma laboratuvarları, sağlık, sosyal, fen ve mühendislik alanlarındaki araştırma-uygulama merkezleriyle her disiplinden öğrencilerine ve araştırmacılarına en iyi çalışma koşullarını sağlıyor. Akademisyenler ile lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrenciler, çeşitli alanlarda araştırmaların yürütülebildiği laboratuvarlar, atölyeler ve teknolojik ekipmanların yanı sıra zengin kütüphane kaynaklarına rahatlıkla erişim sağlayabiliyor. Öğrencilerimiz bu ortamda yaparak öğrenmenin deneyimiyle yetişiyorlar. Araştırma merkezlerimiz ise farklı disiplinleri bir araya getirerek iş birliğini ve disiplinlerarası takım çalışmasını teşvik ediyor ve nitelikli araştırma projelerine ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ), ‘TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında vakıf üniversiteleri arasında en yüksek sayıda proje yürüten üniversite olarak ilk sıraya yerleşmesi bizleri şaşırtmadı. Öğrencilerimizi ve birlikte proje yürüttükleri danışman hocalarını bir kez daha tebrik ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda İstinyeli öğrencilerimizin fark yaratmaya artan oranda devam edeceğine inanıyoruz.”